Sterren NL Radio

Mart Hoogkamer, Samantha Steenwijk en Gerard Joling genomineerd voor Edison

foto: AVROTROS/ Sterren NL
  1. Nieuwschevron right
  2. Mart Hoogkamer, Samantha Steenwijk en Gerard Joling genomineerd voor Edison

In de Jan Paparazzi Show zijn vanmiddag de genomineerden van de Edison in de categorie Hollands bekendgemaakt. Mart Hoogkamer, Samantha Steenwijk en Gerard Joling maken kans op deze eervolle prijs.

Mart Hoogkamer

Mart Hoogkamer viel bijna van de bank af toen Jan Paparazzi hem het grote nieuws vertelde.

Quote

Ik val bijna van de bank af joh!

Mart Hoogkamer

De vakjury is lovend over de zanger: "Een volkszanger in hart en nieren. Mart Hoogkamer scoort niet alleen de zomerhit van het jaar met Ik wil zwemmen, er komt ook steeds meer verbreding in zijn repertoire. In zijn genre is Hoogkamer een belofte.''

Mart Hoogkamer genomineerd voor Edison: "Ik val bijna van de bank joh!"

Samantha Steenwijk

Ook Samantha Steenwijk mag zich aan het rijtje toevoegen. Ze is dolblij met het belletje van Jan. "Is de nominatie groot? Want dan huur ik een truck!''

Volgens de vakjury was 2021 een productief jaar voor de zangeres. ''Bijna iedere twee maanden verschijnt er nieuw materiaal, waaronder een duet met Tino Martin. Ook als jurylid, panel- en muziekdeskundige is Samantha Steenwijk regelmatig in televisie programma’s te zien."

Samantha Steenwijk genomineerd voor een Edison: "Is 'ie groot? Dan huur ik een truck!"

Gerard Joling

De tweede genomineerde is Gerard Joling. De vakjury heeft Gerard veel in het nieuws gezien, maar niet alleen met zijn muziek.

''De zanger verbindt generaties door zijn samenwerking met rapper Donnie en vroeg aandacht voor de Covidproblematiek rond muziekevenementen met het nummer Los met z'n allen dat door het uitgaanspubliek werd omarmd."

Gerard Joling genomineerd voor een Edison in de categorie Hollands

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitreiking

De drie artiesten moeten nog even geduld hebben, want de winnaar wordt pas over een paar maanden bekend gemaakt. Op 11 april vinden de uitreikingen van de Edisons plaats in het AFAS Theater in Leusden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.