Artiest

Samantha Steenwijk - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Samantha Steenwijk
Samantha Steenwijk is een Nederlandse zangeres. Het publiek leert haar kennen bij haar deelname aan de talentenjachten 'Bloed, Zweet en Tranen' en 'The Voice of Holland'. Nadat ze meedoet aan 'Beste Zangers' gaat haar carrière als de brandweer!

Naam: Samantha Steenwijk
Geboortedatum: 12 april 1986
Genre: Volks pop
Grootste hits: Ik leef mijn eigen leven, Mama & Liefde voor altijd


Wie is Samantha Steenwijk?

Samantha is geboren op 12 april 1986 in Voorburg. Ze groeit op in Rijswijk en behaalt haar Havo-diploma. Op 16-jarige leeftijd geeft haar moeder haar op voor een talentenjacht. Ze wint en besluit om zangeres te worden. Overdag werkt ze bij een vishandel en ‘s avonds gaat ze vijf jaar langs Haagse café's om op te treden.

Ze trouwt op 30 augustus 2013 met haar grote liefde Daisy.

Het begin van Samantha haar carrière
Samantha brengt haar eerste single ‘Kom gaat met mij mee’ uit in 2009. Vier jaar later brengt ze ‘Altijd, altijd’ uit. In 2014 komt Samantha met de singles ‘Hou toch van mij’ en ‘Lieveling, wat hou ik van jou’. Deze twee singles komen op de eerste plek terecht in de Sterren.nl Top 20. Ook staat het nummer ‘Lieveling, wat hou ik van jou’ drie weken in de Top 10 van de Noorse hitlijst. Ze brengt in 2015 het nummer ‘Proost op het leven’ uit. Naar aanleiding hiervan wordt ze gevraagd om een jingle te schrijven voor de middagshow van Rob Senders op NPO Radio 2.

Bloed, Zweet & Tranen

Samantha doet in 2013 mee aan het programma Bloed, Zweet & Tranen op SBS6. Gerard Joling en Roxeanne Hazes zijn haar coaches en brengen haar tot aan de halve finale. Jason Bouman wint de talentenjacht en Samantha eindigt op de derde plaats.

The Voice of Holland
In 2017 neemt Samantha de stap om mee te doen aan het RTL-programma The Voice of Holland. Tijdens haar blind audition zingt ze ‘Ik leef mijn eigen leven’ en alle coaches draaien om, maar ze kiest voor Anouk. Bij de Battles valt Samantha af, maar wordt gelukkig gestolen door Miss Montreal en dus is zij haar nieuwe coach. Twee dagen na de blind auditions komt haar auditienummer op nummer 1 te staan in de Nederlandse iTunes Chart. Samantha eindigt in de finale op de tweede plaats en Jim van der Zee wint de talentenjacht.
Na dit mooie avontuur brengt Samantha weer een eigen nummer genaamd ‘Mama’ uit.

Grote podia
In 2017 is Samantha de gelukkige om als gastartiest bij ‘Toppers in Concert’ de halftime show vol te zingen en te mogen staan in de Johan Cruijff ArenA. Zij deelt het podium met Mike Peterson en Danny Nicolay, Yves Berendse & Danny Froger van de jongensgroep Gents. Datzelfde jaar zingt ze een duet met Anita Meyer bij het ‘Muziekfeest van het Jaar’ in de Ziggo Dome. Ze heeft in 2017, 2018, 2019 en 2020 ook in de Ziggo Dome gestaan tijdens de ‘Holland Zingt Hazes’-concerten.

Duetten
Samantha brengt in 2019 het duet ‘Liefde voor altijd’ uit met René Froger. Al snel komt het nummer op nummer één te staan in de Nederlandse iTunes Chart. Alle opbrengsten van het nummer gaan naar de Stichting Het Vergeten Kind. Eind dat jaar neemt ze samen met Chantal Janzen het nummer ‘Ik ben een kerstbal’ op. Hiervan worden de verdiensten gedoneerd aan het Maxima Medisch Centrum.

Beste Zangers
Samantha is in 2019 te zien in het AVROTROS-programma Beste Zangers. Aflevering 2 staat volledig in het teken van Samantha’s hits en favorieten. Zo zingt Emma Heesters ‘Liefde voor altijd’ en Floor Jansen brengt haar versie van ‘Mama’ ten gehore.

In aflevering 5 zingt Samantha ‘Dat ik op je wacht’ van Ruben Annink. Na de opnames neemt ze het nummer in de studio op en brengt ze het dat jaar nog uit.

Dancing With The Stars
In dezelfde periode van het programma Beste Zangers is Samantha dansend te zien in het RTL-programma Dancing With The Stars. Tijdens het programma loopt ze een teenblesurre op, maar daarentegen eindigt ze samen met haar danspartner Marcus van Teijlingen op de eerste plaats!

The Masked Singer
In 2020 doet Samantha mee aan het programma The Masked Singer. In het programma zijn zingende bekende mensen te zien in een pak. De jury moet proberen te raden wie er in de pakken zitten. Samantha zit in het pak van de Kameleon en moet zichzelf onthullen in de halve finale.

Awards
In 2013 wordt Samantha voor de BUMA NL Awards genomineerd in de categorieën 'Grootste talent' en 'Beste Zangeres'. Het jaar erop wordt zij opnieuw genomineerd voor 'Beste Zangeres'.
In 2015 wordt het nummer ‘Lieveling, wat hou ik van jou’ genomineerd voor 'Beste single'. In 2016, 2018 en 2019 wint ze de ‘Koos Alberts Award’ in de categorie 'Populairste zangeres'. In 2019 ontvangt ze ook de BUMA NL Digitale Fan Impact Award.
In 2020 wordt zij genomineerd voor een Gouden Televizierring met haar deelname aan het programma Beste Zangers.


2021 trapt Samantha af met ‘Vlees en bloed’. Het nummer wordt direct Paradeplaat op Sterren NL.

Ze is een echte entertainer en heeft aardig wat ervaring in het vak. Ze is goed op weg naar de top en zullen zeker nog veel van haar gaan horen!