De Weekendborrel

Frank van Etten komt met nieuw album: “Eind dit jaar, begin volgend jaar”

foto: Sterren NL/ AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Frank van Etten komt met nieuw album: “Eind dit jaar, begin volgend jaar”

Ondanks dat Frank van Etten niet kan optreden, zit de zanger niet stil. Met nummer als Ik ben een jongen van de straat, Huisje op wielen en Op het kamp scoort de zanger grote hits. Frank werkt momenteel aan een nieuw album, dat vertelt hij in de Weekendborrel op NPO Radio 5.

Frank van Etten komt met een nieuw album: "Eind dit jaar, begin volgend jaar"

Het schrijven van nieuwe muziek gaat Frank erg gemakkelijk af. “Ik heb een album gemaakt die waarschijnlijk eind dit jaar, begin volgend jaar verschijnt. Alle demo’s voor het album heb ik in een week geschreven”, vertelt Frank. “We hebben natuurlijk nog wel momenten dat we bepaalde elementen gaan finetunen.”

Inspiratie

Waar haalt Frank de inspiratie vandaan? “Ik ben pas 39 maar ik heb een bewogen leven achter mijn rug en een nog meer bewogen jeugd. Ik haal hier veel inspiratie uit”, vertelt Frank. “Een normaal mens gaat naar de psycholoog en ik schrijf het van me af.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Muziek voor collega-artiesten

Frank is niet alleen druk met het maken van muziek voor zichzelf. Zo heeft hij de afgelopen periode nummers geschreven voor onder anderen Gerard Joling, Frans Duijts, Tino Martin en Leo Nardell.

De Weekendborrel is iedere vrijdagmiddag te horen tussen 16:00 uur en 18:00 uur op NPO Radio 5.