De Weekendborrel
AVROTROS

Patricia Paay ontvangt Lifetime Achievement Award

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Patricia Paay ontvangt Lifetime Achievement Award

Patricia Paay is live op NPO Radio 5 onderscheiden met De Weekendborrel Lifetime Achievement Award van AVROTROS. Ze ontving de prijs uit handen van dj en muziekproducent Ronald Molendijk.

Patricia Paay wordt verrast met Lifetime Achievement Award

“Het is de hoogste tijd dat deze fantastische vakvrouw een award ontvangt voor alles wat ze heeft betekend”, zegt Jan Paparazzi, presentator van De Weekendborrel. Collega-presentator Corné Klijn voegt daar aan toe: “Patricia Paay is net 75 geworden en zit dit jaar zestig jaar in het vak. En nog altijd sprankelend en vol allure, dat verdient een bekroning.”

Patricia Paay

Paay debuteerde 1965 en daarna volgen de singles 'Je bent niet hip' en 'Jij' (waarmee ze aan het Nationaal Songfestival meedeed). Na korte periodes in groepen (Heart, Himalaya), breekt Paay pas echt door in 1974, met discohits als 'Who's That Lady With My Man'. In 1983 stapt ze met zus Yvonne Keeley in de Star Sisters, een covergroep van de Andrews Sisters. Onlangs verscheen een uitgebreide cd-box met veel bekend werk van haar en ook niet eerder uitgebrachte nummers.

Luister de hele uitzending van De Weekendborrel terug:

De Weekendborrel