Presentator

Jan Rietman

  1. Presentatorenchevron right
  2. Jan Rietman
Jan Rietman wordt op 4 december 1952 geboren in Doetinchem. In 1969 en 1970 speelt hij in de band Blue Stars en is hij kort actief bij het Dynamic Organ Trio. Daarna floreert hij in diverse bands als Moan (als opvolger van Herman Brood), Unit Gloria en Rainbow Train. In 1977 heeft Rietman zijn eerste presentatieklus bij het NCRV programma Los Vast.

Met dit radioprogramma-op-locatie geniet hij eind jaren 80 faam door de Rotterdamse Kuip tot drie maal toe gevuld te krijgen en Ahoy Roterdam 15 keer uit te verkopen.


In de jaren negentig verzorgt Jan met zijn band de muziek in verschillende programma's, zoals Moppentoppers, de tv-shows van André van Duin en Het Gevoel van...


In 2005 staat The Jan Rietman Band samen met Jody's Singers (met Jody Pijper) veertig keer in het theater. Jan Rietman brengt verschillende albums uit, waarvan de laatste, Open Boek, in 2009.


Sinds januari 2014 presenteert Jan wekelijks Wekker-Wakker Weekend! op NPO Radio 5. Het programma geeft een eigen draai aan het nieuws en bespreekt actuele onderwerpen met deskundigen en betrokkenen.


Pianist Jan luidt het weekend in met verrassende gesprekken en veel muziek. Je hoort de beste countrymuziek in 'Country Roads' en Jan haalt het mooiste uit zijn Los Vast-archief in 'Los Vast live'.