Het Ene Moment

#145 - Martine Sandifort neemt coaches en goeroe's op de hak

  1. Podcastschevron right
  2. Het Ene Momentchevron right
  3. #145 - Martine Sandifort neemt coaches en goeroe's op de hak

za 19 december 2020

In de één na laatste aflevering van Onderweg is Martine Sandifort te gast. Ze is comédienne, actrice en vooral bekend om de vele typetjes die ze kan spelen. Zo speelde ze rollen bij TV-programma’s als Koefnoen, Kopspijkers en de TV-kantine. Ze werd ook bekend als seksuologe Dokter Corrie. Daarnaast heeft ze veel in het theater gestaan met Alex Klaassen en later met Remko Vrijdag.

Dit jaar zou ze een solotour gaan doen onder de naam “Lifechanging” waarin ze de wereld van coaches en goeroe’s op de hak neemt. Door corona ging de tour helaas niet door. Martine heeft zelf in haar leven te kampen met stemmingswisselingen en depressies. Wat haar onder andere hielp waren retraites, yoga en sapkuren. Toch vindt ze het leuk om de draak met deze dingen te steken in haar online ‘Namaste’ video’s. Ze geeft momenteel online ludieke ‘creëer je eigen crisis’ trainingen. Ze doet dit als zogenaamde lifecoach met een Twents accent. Ze zegt: ‘Ik geef tips over hoe je je leven naar de klote helpt’.

Martine groeit op in een progressief gezin. Ze vertelt: ‘Ik was eigenlijk een heel verlegen, timide meisjes. Tot het moment kwam dat ik cabaret ging doen op de middelbare school, ik ging helemaal los.’ Als ze op het podium stond transformeerde ze haast en herkende haar eigen moeder haar niet terug.

Elsbeth Gruteke is een uur lang met Martine in gesprek over haar werk, haar spirituele zoektocht en haar leven.