Het Ene Moment

#118 - Eline Hogenboom, schrijver, spreker, ondernemer

  1. Podcastschevron right
  2. Het Ene Momentchevron right
  3. #118 - Eline Hogenboom, schrijver, spreker, ondernemer

za 25 april 2020

‘Ga aan de slag met jezelf, maar het is ook een keer klaar’

In Onderweg is Eline Hogenboom te gast. Zij staat aan de wieg van meidenplatform ‘Huis van Belle’. Ze schrijft, spreekt, onderneemt en post geregeld op Instagram. Op dit moment werkt ze aan een nieuw project waarmee ze volwassen vrouwen wil inspireren. De naam; Villa Vie. Elsbeth Gruteke is een uur lang met haar in gesprek.

Eline groeit op in het dijkdorp Kapellen aan de IJssel op de Biblebelt, ze heeft er warme herinneringen aan. Ze groeit op met drie broers. ‘Ik was enig meisje, ik heb het zussengevoel wel gemist,’ vertelt ze.

Als Eline 12 is verhuisd het gezin naar Nijkerk. Het is het begin van een donkere tijd. Er zijn moeilijkheden in het huwelijk van haar ouders. Zelf ontspoort ze behoorlijk als puber. Ze spijbelt, rookt jointjes en krijgt steeds meer problemen met haar ouders. Uiteindelijk gaat ze op haar 16e bij haar oom en tante wonen omdat het thuis niet meer gaat.

In de jaren die volgen krijgt ze met behulp van therapie steeds meer grip op haar leven. Ook haar geloof helpt haar hierbij. In dit interview zegt ze: ‘Genade is een moeilijke boodschap, we willen het zelf doen’. Hoewel ze veel aan therapie en zelfonderzoek heeft gehad zegt ze ook: ‘Ga aan de slag met jezelf, maar het is ook een keer klaar.’

Na haar studie journalistiek runt Eline bij Youth For Christ een aantal meidenclubs in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Het brengt haar op het idee om meidenplatform ‘Huis van Belle’ te beginnen. Een online platform waar meiden met al hun vragen en problemen terecht kunnen. Eline heeft zo’n plek juist gemist toen zij zelf tiener was.

Inmiddels staat Eline niet meer aan het roer van het meidenplatform. Ze onderneemt, schrijft boeken en stort zich in allerlei projecten voor christelijke meiden en vrouwen. Elsbeth Gruteke is met haar in gesprek over haar werk, haar geloof en haar leven.