Het Ene Moment

#86 - Kees-Jan Mulder filmmaker en theoloog

  1. Podcastschevron right
  2. Het Ene Momentchevron right
  3. #86 - Kees-Jan Mulder filmmaker en theoloog

za 14 september 2019

In ‘Onderweg’ is filmmaker en theoloog Kees-Jan Mulder een uur lang te gast bij Elsbeth Gruteke. Kees-Jan (32) is co-regisseur van de film ‘Dos Santos’ die in 2015 wordt geselecteerd als kanshebber voor een Gouden Kalf.

Hij groeit op in het Zeeuwse Goes en weet als klein jongetje heel zeker dat hij dominee wil worden. Maar als puber krijgt hij de camera van zijn opa in zijn handen. De eerste scene die hij daarmee filmt is een vechtpartij tussen zijn broertjes. Vanaf dat moment weet hij ook zeker dat hij filmmaker wil worden. Hij heeft een dubbele roeping en dus studeert hij tegelijkertijd aan de filmacademie en theologie. Een logische combinatie wat hem betreft want: ‘Film gaat altijd over geloof. Voor elke film moet je geloven voor de duur van de film.’

In ‘Onderweg’ vertelt Kees-Jan over zijn moeilijke basisschooltijd, over zijn filmwerk voor diverse ontwikkelingsorganisaties, over een bijzondere ontmoeting met een engel in Oostenrijk en over zijn ambitie om in de toekomst een lange bioscoopfilm te maken.