Dit Dus

#3 - Leven met angst | Met Herman Hofman (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. Dit Duschevron right
  3. #3 - Leven met angst | Met Herman Hofman (S02)

ma 21 maart 2022

Angst saboteert je geest. Angst is een steek in je gevoel en in je denken. Het kan je verlammen en ontregelen. Het kost kracht om het te overwinnen, energie. En dat kan je moe maken. Altijd vechten met angst. En altijd hoop je dat je eraan voorbij komt, dat je vrijer wordt.

Herman Hofman is een DJ bij 3FM. Hij kan goed praten, hij houdt van muziek en hij is een levendig mens. Direct als het moet. Niet bang voor ontregelende vragen. Maar ergens in het onzichtbare zit ook veel angst. En daar dealt hij mee, met vallen en opstaan. Die angst heeft ook een religieuze kant. Is die angst ontstaan in de kerk? Is hij bang gemaakt voor God? Maar heeft hij ook momenten van stilte en vrijheid van angst.

Herman is gelovig, gaat regelmatig naar de kerk. In het oecumenische klooster Taizé in Frankrijk kreeg hij een religieuze ervaring van het geliefd zijn. Wat hij daar ervoer wenst hij de kerk in Nederland toe. 

In deze Dit Dus gaan Kees en Rosa gesprek over al die rafelige flarden en proberen ze uit te vinden hoe je met angst onder ogen kunt zien en ermee kunt leven.