Dit Dus

#2 - Transcendentie | Met Wouter van Noort (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. Dit Duschevron right
  3. #2 - Transcendentie | Met Wouter van Noort (S02)

ma 14 maart 2022

Kun je denkend tot God komen? Of kun je, juist als je goed nadenkt, beseffen dat het denken begrensd is, en dat er iets is dat een geheim is, een mysterie misschien. En heeft dat geheim iets met God te maken?

Wouter van Noort is een wetenschapsjournalist. Hij schrijft in de NRC, is LinkedIn-influencer en heeft een eigen zondagse nieuwsbrief, Transcend, over wetenschap, toekomst en over onderzoeken die de grenzen van wetenschap laten zien.

Wouter, zelf niet christelijk of religieus opgegroeid, is gefascineerd door kwantumfysica dat het bedrag van zeer kleine deeltjes onderzoekt en beschrijft. Deeltjes die zo klein zijn, dat ze zich zeer onklaarbaar gedragen. Paradoxaal leidt dat tot een spiritualiteit. Daarnaast verkent Wouter de wereld van psychedelica en oude oosterse wijsheden.  

Kortom, Wouter wil grenzen over. Op allerlei manieren. Wat zit er achter de werkelijkheid wat wij nog niet weten? Hij is gefascineerd door het ongrijpbare. Hij probeert grip te krijgen óp het leven en op het geheim ván het leven. Waar brengt het hem?

Stuit hij ook op God? En wat kan hij met de God van het christendom?