Deze Week

#34 - ‘Gevaar voor kinderen bij klimaatdemonstratie is overdreven’ (S03)

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #34 - ‘Gevaar voor kinderen bij klimaatdemonstratie is overdreven’ (S03)

vr 15 september 2023

Opnieuw was de A12 het toneel van klimaatdemonstraties van Extinction Rebellion. Duizenden demonstranten waren van de partij, waaronder tientallen kinderen. Naar aanleiding van arrestaties waar kinderen bij betrokken waren, werden er ruim dertig meldingen gemaakt bij Veilig Thuis. Zijn die meldingen terecht? Talitha denkt dat het risico op gevaar voor kinderen overdreven wordt. Zij vraagt zich hardop af of het niet een manier is om de aandacht af te leiden van waar de demonstraties écht over gaan. 

Volgens de Vereniging van Familie- en Erfrecht is het een verstandige zet om al vroeg in een relatie na te denken over een eventuele relatiebreuk. Daarbij wordt met name gedoeld op de afspraken die koppels na een scheiding maken over de regelingen met hun kinderen. Cocky moest er naar eigen zeggen niet aan denken om een dergelijk plan met haar man op te stellen. Maar na een bezinning op het thema kwam ze tot de conclusie dat het “onmetelijk krachtig” is als je in een gezonde relatie over dit thema kan praten. 

De politieke carrière van Onno Aerden bij de partij Nieuw Sociaal Contract duurde maar enkele uren. De reden: er kwam een tweet naar boven waarin hij de BoerenBurgerBeweging een “gezwel” noemt. Schrijven we mensen (in Den Haag) niet te snel af? Want zijn er mensen te vinden met een volledig schone lei? Esther vertelt hoe ze in het verleden bijvoorbeeld heeft geluncht met “mensen waarmee je nu niet meer gezien zou mogen worden” als Thierry Baudet en Sywert van Lienden. “Ben ik dáárdoor niet meer integer?”