Deze Week

#31 - 'Wie we ook zijn, we zijn allemaal in de blote kont geboren' (S03)

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #31 - 'Wie we ook zijn, we zijn allemaal in de blote kont geboren' (S03)

vr 25 augustus 2023

In de studio schuiven Cocky Drost en Esther van Fenema aan bij Joram. 

In de afgelopen weken, sinds het kabinet is gevallen, maken verschillende Tweede Kamerleden bekend niet meer verkiesbaar te zijn bij de verkiezingen op 22 november. Maar er worden ook nieuwe kandidaten bekendgemaakt. Vorige week de kandidaat lijsttrekker van het CDA Henri Bontenbal bijvoorbeeld. En afgelopen zondag maakte Pieter Omtzigt bekend dat hij mee gaat doen met een eigen partij, getiteld: Nieuw Sociaal Contract. Is het terecht dat we hem als messias zien? Leggen we niet te veel druk op Omtzigt met al onze verwachtingen? 

Afgelopen weekend vond het festival Graceland plaats. Een festival in Zeewolde waar het draait om kunst, cultuur, het verkennen van nieuwe wegen en natuur. Deze editie stond in het teken van: Heel de mens, waarin ze onder andere de lichamelijkheid van de mens onder de loep nemen. Er werden Yoga-lessen georganiseerd, wat zorgde voor discussie in christelijke kringen. Is de zorg voor yoga terrecht? 

En aankomend weekend vindt in Zandvoort de Dutch Grand Prix plaats. Voor vrouwen die lastig worden gevallen tijdens de Formule 1-races, is er een steunpunt opgericht door de GGD waar vrouwen zich kunnen melden. Vorig jaar deden er tientallen vrouwen melding van grensoverschrijdend gedrag. Dit jaar dus een steunpunt waar vrouwen zich kunnen melden, is dat een stap in de goede richting? Of is het de omgekeerde wereld?