Deze Week

#32 - ‘We kunnen naar de maan, maar hebben nog geen goed alternatief voor de anticonceptiepil’ (S03)

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #32 - ‘We kunnen naar de maan, maar hebben nog geen goed alternatief voor de anticonceptiepil’ (S03)

vr 1 september 2023

In de studio schuiven Talitha Muusse en Tom Mikkers aan bij Cocky Drost. 

Woensdagavond werd er door het demissionair kabinet gesproken over de begroting van volgend jaar. Ze werden het onder andere eens over een steunpakket voor de Nederlanders die het financieel moeilijk hebben. Volgens demissionair minister van Financiën Sigrid Kaag, zijn de plannen gemaakt met het oog op de lagere inkomens. Zonder die tijdelijke toeslagen zouden volgens het Centraal Planbureau bijna een miljoen Nederlanders onder de armoedegrens leven in 2024. Zijn deze toeslagen de oplossing om armoede in Nederland tegen te gaan?

Anti-anticonceptiepil. Het is een trend op sociale media. Steeds meer jonge vrouwen gaan over op natuurlijk methodes om niet zwanger te raken en willen geen synthetische hormonen in hun lichaam stoppen. Influencers zijn geen medische experts, toch worden veel meiden beïnvloed door deze influencers. Wat is daarvan het gevaar?

Een spectaculaire stijging van coaches in Nederland, bijna honderduizend. Neemt de coach een rol over van een vriend of is het beter om te praten met naasten? En wat zegt het over de tijd waarin we leven?