Deze Week

#11 - ‘Seksuele voorlichting hoort niet op school thuis’ (S03)

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #11 - ‘Seksuele voorlichting hoort niet op school thuis’ (S03)

vr 24 maart 2023

Het is de week van de Lentekriebels! 
Het startschot van deze projectweek is Jurjen, Joram en Cocky niet ontgaan. Dit keer staat het thema ‘Wat vind ik fijn?’ in het speciaal- en basisonderwijs centraal. Een week lang krijgen kinderen op deelnemende scholen les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. 
Op het lesmateriaal van expertisecentrum Rutgers is veel kritiek geuit.
Is deze ophef terecht of zijn we te preuts geworden? En is school de juiste plek om zulke onderwerpen met kinderen te bespreken?

Uit een rapport blijkt dat Hillsong Church jaarlijks een rekening van 1 miljoen dollar stuurt naar de christelijke humanitaire hulporganisatie Compassion International. Van dat geld gaat een deel naar de promotie. Jurjen vraagt zich af waarom er bekende mensen ingezet moeten worden om het belang van het doel onder de aandacht te brengen. Of is dat logische marketing?

In de documentaire ‘The mind game’, is de reis die de jonge vluchteling Sajid Khan Nasiri op zijn 14de vanuit Afghanistan maakt te zien. Joram vertelt waarom de film een enorme indruk op hem heeft gemaakt. Waardoor raakt het een ons meer dan andere crises? Is dat een kwestie van perspectief?