Deze Week

#12 - 'Niemand snapt A.I. nog' (S03)

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #12 - 'Niemand snapt A.I. nog' (S03)

vr 31 maart 2023

De ontwikkelingen van Artificial Intelligence (A.I.) gaan razendsnel. Zó snel dat zelfs duizend techexperts de ontwikkeling van Chat GPT willen pauzeren. Waar de een positief gestemd is over deze technologische ontwikkeling, is een ander dat minder. Ook in de studio delen Talitha, Joram en Cocky verschillende visies hierop. Waar Joram enthousiast is, vindt Cocky het doodenge ontwikkeling.
Hoe ver mag deze technologische ontwikkeling gaan? Is de angst daarvoor terecht? En raken we de regie met A.I. kwijt?

De reacties op het fragment van Rik Peels in de Ongelooflijke Podcast raakte Talitha. Volgens haar is er een gevaarlijke cultuurstrijd ontstaan. ‘Ieder intellectueel debat, waar deskundige vrijuit moeten kunnen spreken en nuance aanbrengen, wordt door kampen opgeëist. Je moet je kleur bekennen en overal moet een politieke agenda achter zitten.’
Zijn we in een fuik van ons eigen wereldbeeld beland? En wat is die grens tussen geweld en vreedzaam protesteren?

Sinds deze week kunnen scholen zich aanmelden voor een programma waarbij zij kinderen uit lage-inkomensgezinnen kunnen ondersteunen met voedselbonnen of ontbijt in het klaslokaal. Volgens Cocky is dit een symptoom bestrijdingsmiddel en gaat het om véél meer dan alleen eten.