Deze Week

#43 - ‘Reactie Gert-Jan Segers is volkomen ongepast’ (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #43 - ‘Reactie Gert-Jan Segers is volkomen ongepast’ (S02)

vr 18 november 2022

Sjirk Kuijper is niet te spreken over de wijze waarop fractievoorzitter Gert-Jan Segers heeft gereageerd op het gedicht van Koos Geerds. Segers noemt het in zijn column een persoonlijke, poëtische aanklacht tegen hem. ‘Het is geen persoonlijke aanklacht. Je kunt het niet anders lezen dan kritiek op een partij’, vindt Sjirk. ‘Zijn reactie is een ongepaste interpretatie van het gedicht, omdat hij het op zichzelf betrekt.’ Cocky begrijpt de reactie van Segers. ‘Ik vind het niet raar. Wat krijgt hij wel niet allemaal over zich heen?’

Daarnaast wordt het nieuwe record van de 8 miljardste wereldburger besproken, waarbij Joram zich afvraagt wat dat voor zijn toekomst gaat betekenen. ‘Richt je op de gezonde jaren en niet om mensen vervolgens eindeloos in leven te houden’, vindt Sjirk. ‘Europa is nu al het bejaardentehuis van de wereld’.

Ondanks dat Cocky geen voorstander is van het gebruik van een ‘quickfix’, stoort haar de komst van het lachgas verbod per 1 januari. ‘Met zo’n verbod ontneem je iemands autonomie. Mensen moeten hun eigen processen kunnen doorstaan’, vindt ze. Sjirk ziet juist het belang van het ingrijpen van de overheid. ‘De overheid is ons gegeven om de ongebondenheid van de mensen te beteugelen’.