Deze Week

#34 - “Jezus was hartstikke woke” (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #34 - “Jezus was hartstikke woke” (S02)

vr 16 september 2022

Met frisse energie spitten Joram en Cocky door het nieuws van de afgelopen week.
Is het terecht dat de irritaties van de nieuwe Britse koning Charles op nauwe voet gevolgd worden? Hoe kan je naar de Sywert-tapes vanuit een ander perspectief dan oplichting kijken? 
En heeft de toespraak van minister Yeşilgöz tijdens de HJ Schoo-Lezing bijgedragen aan verbinding of eerder polarisering tussen twee kampen?

Uit onderzoek bleek deze week dat het aantal minder gelukkige meiden is verdubbeld vergeleken met vijf jaar geleden. De oorzaak die het onderzoek voor de stijging geeft, vindt Cocky te kort door de bocht. ‘Er zit een hele wereld achter. We zoeken naar een verklaring, maar kunnen die gevoelens er ook niet gewoon zijn?’
In het verlengde daarvan komt een ander onderzoek ter sprake, wat een stijging van het gebruik van antidepressiva onder jonge vrouwen zou uitwijzen. Daarop deelt Cocky iets persoonlijks. ‘Er ging een wereld voor me open’, vertelt ze erover.

Joram gaat binnenkort met de community Life Rules op zoek naar een gezonde levensstijl wat zorgt voor diepe innerlijke rust. Want hoe zorg je ervoor dat je écht leeft en niet geleefd wordt? En verliezen we het goede voorbeeld van duizenden jaren geleden niet uit het oog?