Deze Week
EO

#46 - Week 51: Het water staat de scholieren aan de lippen

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #46 - Week 51: Het water staat de scholieren aan de lippen

vr 24 december 2021

Afgelopen week besloot het kabinet tot een nieuwe lockdown. Cocky maakt zich ernstig zorgen om de mentale problemen van scholieren. "Kinderen hebben nu wel kerstvakantie, maar het is helemaal niet leuk. Ze kunnen niks ondernemen en er is een soort gelatenheid over hen heen gekomen."

De relatiecoach pleit voor meer trainingen voor jongeren waarbij ze leren omgaan met tegenslag. Het is de generaties sinds de jaren '60 altijd voor de wind gegaan waardoor jongeren niet meer weten wat tegenwind is. En hun ouders evenmin.

Arbeidsmigratie = noodzakelijk
'Liever iemand aan je bed die Engels spreekt, dan helemaal niemand'. Zo legitimeert het Limburgse Zuyderland Ziekenhuis haar keuze om Filipijnse ic-verpleegkundigen te werven.

Volgens Sjirk moeten we er maar aan wennen dat arbeidsmigranten noodzakelijk zijn voor Nederland. Zonder hen wordt in de toekomst het werk in kas, klas en aan de couveuse onmogelijk. Ophouden met arbeidsmigranten weg te zetten als profiteurs of dronkaards - stelt de afzwaaiende hoofdredacteur van het ND - want ze zijn belangrijker dan je denkt.