Deze Week
EO

#34 - Week 39: "De eredienst aan God bewijs je door andere mensen te helpen"

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #34 - Week 39: "De eredienst aan God bewijs je door andere mensen te helpen"

vr 1 oktober 2021

ND-hoofdredacteur Sjirk Kuijper roept kerkleden op zich te ontfermen over de minder bedeelden in de samenleving. Aanleiding is de uitspraak van NIBUD-directeur Arjan Vliegenthart dat de samenleving op ontploffen staat, omdat mensen met een kleine beurs het niet meer redden. Sjirk: "De kerk is de enige vereniging die er niet voor haar leden is. Sterker nog, de kerk bestaat niet alleen voor de eredienst, zoals sommigen beweren. De eredienst aan God bewijs je door mensen te helpen."

Week tegen het pesten
Het is de Week tegen het pesten en daar staan Joram, Cocky en Sjirk uitgebreid bij stil. Steeds meer pesterijen vinden plaats via social media. Volgens EO-presentator Joram Kaat kunnen volwassenen de jeugd helpen door hun eigen kwetsbaarheden te tonen. Op die manier laat je zien dat ieder persoon anders is. Cocky geeft een aantal tips als je zelf een kind hebt dat gepest wordt - of andere kinderen pest.

De EO brengt samen met Zapp in de Week tegen het pesten de podcast Pixelshit over online pesten uit.

Online gokken
Voor relatiecoach Cocky Drost is het een gruwel dat vanaf 1 oktober online gokken is toegestaan. De kans is volgens haar levensgroot dat verslaving op de loer ligt. "We zijn ons niet bewust hoe veel mensenlevens kapot gaan aan gokken." Sjirk heeft geen goed woord over voor de legalisering van online gokken. "Het zijn vaak de mensen die weinig te besteden hebben en hun laatste hoop op gokken richten."