Deze Week

#33 - Week 38: Wie heeft er nog fiducie in een betrouwbare overheid?

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #33 - Week 38: Wie heeft er nog fiducie in een betrouwbare overheid?

vr 24 september 2021

Het vertrouwen in de Nederlandse politiek is tanende. Onderzoeksbureau IPSOS maakte deze week bekend dat 6 op de 10 Nederlanders het kabinet niet meer vertrouwd. Een van de oorzaken is de Toeslagenaffaire.

Sjirk bekeek deze week de documentaire 'Alleen tegen de staat' over moeders die een boekje open doen over wat hen door de Belastingdienst is aangedaan. Het maakt de hoofdredacteur van het ND nederig. "Ik ben een echte krantenman, omdat ik een hekel heb aan emo-tv. Maar dat was deze documentaire niet. Ik dacht bij mezelf: deze emoties tot je nemen, dat is wat jij nodig hebt om het echt te voelen, jongen."

La diva
Cocky is deze week in de podcast vanuit Italië. Ze organiseert daar een relatiecursus voor stellen. Sjirk vindt het maar niks. Kan dat niet gewoon op Schiermonnikoog?

Hillsong Church
En deze week werd duidelijk dat de leider van de charismatische Hillsong Church opstapt. Hij zou te weinig hebben gedaan om het misbruik in de kerk aan de kaak te stellen. Joram vindt dat - ook in Nederland - kerken veel meer moeten doen om de veiligheid van hun gemeenteleden te waarborgen.

"Bedrijven hebben een Raad van Toezicht. Waarom zie ik die in veel evangelische kerken niet? Daar is een leider die in zijn eentje aan het hoofd staat van een imperium en niet gecorrigeerd wordt."