Deze Week
EO

#31 - Week 36: Popartiesten laten zich van hun onbeschaamd, christelijke kant zien

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #31 - Week 36: Popartiesten laten zich van hun onbeschaamd, christelijke kant zien

vr 10 september 2021

Joram was blij verrast toen hij deze week een christelijk opwekkingslied hoorde op het nieuwe album van Ronnie Flex, gezongen door Tyrone. Steeds meer artiesten zoals Kanye West en de voetballende rapper Memphis Depay laten in daad en woord zien dat ze christen zijn. Voor Joram is dat de bevestiging dat jongeren zich niet meer hoeven te schamen als ze naar christelijke muziek luisteren.

Verder raakt Cocky moedeloos van het nieuws dat Whatsapp je voortaan laat beslissen wie mag zien of je een bericht hebt gelezen. Het staat voor haar symbool voor de tijd waarin we nu leven - een van te weinig zingeving. "Als je je zorgen moet maken dat je te laat een berichtje terugstuurt of wat anderen wel niet van jou zullen denken, durf je er niet op te vertrouwen dat het goed komt." De relatiecoach mist de authenticiteit tussen mensen, iets wat ze in het geloof wel terug kan vinden.

Sjirk herdenkt twintig jaar 9/11 en vraagt zich af hoe de wereld er uit had gezien als de westerse wereld niet vanuit wraak, maar vanuit liefde had gehandeld. Cocky heeft wel een idee hoe de wereldvrede te bewerkstelligen.