Deze Week

#24 - Week 26: Eindelijk excuses voor het slavernijverleden

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #24 - Week 26: Eindelijk excuses voor het slavernijverleden

vr 2 juli 2021

Deze week bood burgemeester Femke Halsema haar excuses aan voor het slavernijverleden namens de stad Amsterdam. Een speciale adviescommissie beveelt aan dat de regering dat voorbeeld volgt. Cocky vraagt zich af waarom het zo lang heeft moeten duren. "Het verbaast mij dat wij als christenen niet eerder excuses hebben aangeboden. Paulus heeft aangegeven dat iedereen gelijk is."

Joram staat stil bij de zoektocht naar Samuël Boujadi die afgelopen week vermoedelijk in een Italiaans meer verdronk. Zijn vrienden geloven heilig dat hij opstaat uit het meer. Joram herkent de manier waarop in de charismatische kerk uit zijn jeugd in wonderen werd geloofd.

Sigrid Kaag kwam negatief in het nieuws omdat er gerommeld is een documentaire over haarzelf. Ze gaf in eerste instantie de schuld aan voorlichters van D66 en haar ministerie. Sjirk wil naar aanleiding van dat nieuws dat er een beroepscode voor voorlichters komt. "Geen mannetjesmakers meer die fouten proberen uit te wissen, maar binnenhuisjournalisten die op zoek gaan naar waarheidsvinding."