Deze Week

#23 - Week 25: de week waarin Joram op zoek gaat naar zijn afwezige vader

EO
  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #23 - Week 25: de week waarin Joram op zoek gaat naar zijn afwezige vader

vr 25 juni 2021

Deze week lanceerde Joram de podcast 'Who's your daddy'? Hij gaat hierin op zoek naar zijn vader die nooit in zijn leven is geweest. De EO-presentator geeft aan dat hij hierdoor al heel zijn leven op zoek is naar erkenning. "Ik mis mijn vader niet - want ik heb hem nooit gekend - maar ik mis wél de erkenning van een vader."

Sjirk probeert Cocky en Joram te overtuigen dat de fusie tussen RTL en Talpa onafhankelijke journalistiek in gevaar kan brengen. "Media zijn essentieel om de democratie te controleren. Je ziet in Amerika wat er gebeurt als er geen onafhankelijke media is. Wat als een rijke Rus of Chinees RTL overneemt?"

En de gemeente Almere zorgde voor opschudding met billboards: ‘Geef jij geld aan bedelaars? Veel bedelaars hebben een uitkering.’ Cocky vindt de campagne buiten proportie.

"Ik ben in shock dat we ons laten meesleuren door een onderbuikgevoel van angst. Dat wil ik niet. Ik wil de verontwaardiging hierover blijven voelen. Jezus is ook niet voorwaardelijk, zeker niet voor de mensen die uitgekotst worden."

N.B. Enkele uren na de opname van deze podcast heeft de gemeente Almere besloten de campagne te staken.