Deze Week

#18 - Week 20: Afgunst over speedboot Oranjes toont kortzichtigheid van het volk

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #18 - Week 20: Afgunst over speedboot Oranjes toont kortzichtigheid van het volk

vr 21 mei 2021

Koningin Máxima is deze week 50 jaar oud geworden en dat was reden voor een interview. Sjirk Kuijper, hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad, heeft geen goed woord over voor "het jaloerse gejank achteraf over de speedboot van twee miljoen". Het koningshuis draagt volgens hem bij aan cultureel erfgoed. EO-presentator Joram Kaat snapt de ophef wel. "Het is als shoppen bij de Bijenkort met andermans portemonnee, terwijl je ook bij de Zara prima kunt slagen."

Relatiecoach Cocky Drost verbaast zich in deze aflevering over de zwaarbewapende rechts-extremistische militair uit België. Die wil Marc van Ranst, de baas van het Belgische RIVM, ombrengen en heeft zich met groot wapenarsenaal in de Belgische bossen verscholen. "Volgens zijn vrouw heeft hij een 'peperkoeken hartje'. Hoe worden mensen zo?"

Verder neemt Joram Kaat het op voor Hugo de Jonge die - opnieuw - onder vuur ligt vanwege een slordige boekhouding op zijn departement. "Bij de jongerenafdeling van de EO organiseren we een supportactie voor De Jonge. Er is nog nooit zoveel giftigheid bij ons binnen gekomen."