Deze Week
EO

#16 - Week 18: Harde woorden over vrijheidsposter Forum voor Democratie

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #16 - Week 18: Harde woorden over vrijheidsposter Forum voor Democratie

vr 7 mei 2021

Deze week was er veel commotie over een vrijheidsposter die Forum voor Democratie in de week van Dodenherdenking publiceerde. Op de afbeelding werd een verband gelegd tussen de Duitse bezetting en het coronabeleid van het kabinet. Sjirk Kuijper, hoofdredacteur van het ND, vindt dat het onrecht doet aan mensen die werkelijk onder de oorlog hebben geleden. 

EO-presentator Joram Kaat werd geraakt door de petitie 'Alleen is ok' die opkomt voor singles. Heel veel alleenstaanden vinden het prima om geen partner te hebben, maar worden daar toch op aangesproken. Ook in de kerk. "In een Beam kerkdienst die ik een keer bijwoonde, werd gebeden om de ketens van het single zijn te verbreken. Dat is ontzettend pijnlijk."

Relatiecoach Cocky Drost gaat in op het plan om de zogenaamde conversietherapie - bedoeld om mensen van homoseksualiteit af te helpen - te verbieden. Van Cocky mag die therapie verboden worden, maar ze pleit wel voor ruimte voor jonge mensen om bij zichzelf te onderzoeken of ze hetero- of homoseksueel zijn. Die vraag stellen roept volgens haar al heel veel aversie op bij progressief Nederland. "Het getuigt van een seksuele revolutie 2.0 als we die vraag toch durven te stellen."