Deze Week
EO

#15 - Week 17: Schrijnende verhalen van minderjarige turnsters vragen om cultuurverandering in topsport

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #15 - Week 17: Schrijnende verhalen van minderjarige turnsters vragen om cultuurverandering in topsport

vr 30 april 2021

Uit het deze week gepubliceerde rapport 'Ongelijke leggers' blijkt dat tweederde van de minderjarige turnsters grensoverschrijdend gedrag mee heeft gemaakt. Dat loopt uiteen van scheldkannonades door de coach, doortrainen bij blessures en manipulatie van heel jonge kinderen.
Relatiecoach Cocky Drost vergelijkt het topsportklimaat als een soort religie. "De rest van de werkelijkheid bestaat voor coaches en ouders niet meer. We moeten deze zieke cultuur echt niet normaal vinden."

EO-presentator Joram Kaat verwondert zich over de uitgave van een met bladgoud versierde Bijbel van €300,-. Sjirk is duidelijk niet onder de indruk, maar Cocky is wel geïnteresseerd in zo'n bling bling Bijbel.

En het is weer hommeles bij de Belastingsdienst. Medewerkers lopen massaal de deur uit, omdat ze het niet over hun hart kunnen krijgen om ouders constant teleur te stellen. Tot overmaat van ramp lijkt er een nieuw schandaal in de maak. Sjirk kijkt vooruit en voorspelt: "over twee jaar hebben we een debat over de tienduizenden mensen die onterecht €30.000,- hebben gekregen."