Wijzer

Pauscast seizoen 3 is begonnen!

foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Pauscast seizoen 3 is begonnen!

Uitersten, ups en downs: de relatie tussen Rome en de Nederlandse katholieken is een interessante en onderwerp van aflevering 1, seizoen 3 van de Pauscast.

#1 - De Nederlandse katholieken en Rome (S03) - Pauscast

Nederlandse Katholieken en Rome

De eerste aflevering van een nieuw seizoen Pauscast is er een van uitersten. Dat kan ook eigenlijk niet anders, met zo'n eigenwijs volkje als Nederlanders zijn.

Ups en downs

De relatie tussen de Nederlandse katholieken en Rome is er een van ups en downs. In de recente geschiedenis is er sprake groei vanaf 1853 en van krimp na 1970. Hoe gaat het nu? Dat wil paus Franciscus ook weten, als hij de bisschoppen spreekt tijdens het Ad Limina-bezoek.

Over de Pauscast

De pauscast is de podcast voor iedereen die nieuwsgierig is naar paus en Vaticaan. Ga mee met KRO-NCRV-presentator en theoloog Wilfred Kemp en Vaticaan-correspondent voor de NOS Andrea Vreede.

Naar alle Pauscast afleveringen

Pauscast

Pauscast

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts op verschillende sites, platforms en apps zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of NPO Luister.