Wijzer

Podcast-tip: De Pauscast

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast-tip: De Pauscast

Het is een dwergstaat van wereldformaat: Het Vaticaan. En dan hebben we het nog niet eens over de belangrijkste inwoner!

Magie of dictatuur

Wat speelt er zich af binnen de geheimzinnige grenzen van het Vaticaan? Een magische wereld waarin complotten worden bedacht door oude mannen in jurken, met de Paus als een soort dictator? Of is het vooral het centrum van een wereldkerk, waar ook apostel Petrus begraven ligt?

Je hoort het in deze podcast van KRO-NCRV en Radio 5, waarin Vaticaan kenner Wilfred Kemp en Vaticaan-correspondent Andrea Vreede op zoek gaan naar antwoorden. Een podcast voor iedereen die nieuwsgierig is naar het Vaticaan, en vooral ook zijn belangrijkste bewoner: de Paus.

Beluister de eerste aflevering: - Pauscast

Gerelateerde podcast

Pauscast

Pauscast

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts op verschillende sites, platforms en apps zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of NPO Luister.