Wekker-Wakker-Weekend!
MAX

Week van de jaren 60

  1. Nieuwschevron right
  2. Week van de jaren 60

Op NPO Radio 5 vieren we de week van de jaren 60. Een week lang alleen maar muziek uit die roemruchtige jaren! Jan blikt terug!

Wat deed jij in de jaren 60? Het is de tijd dat ik in mijn eerste bandje ging spelen. Dat waren The Blue Stars uit Doetinchem. Wij speelden allerlei covers van hits uit die tijd. Heerlijk om te doen. En we leerden veel! Het was ook de tijd dat koelkast, wasmachine, telefoon en televisie hun intrede bij het grote publiek doen. De tijd van de eerste voet op de maan!

In de jaren 60 spelen radio en televisie een steeds dominantere rol in onze samenleving. Het brengt nieuwe muziekstijlen in onze huiskamers waar we niet meer omheen kunnen. Een mooi voorbeeld daarvan is Jimmy Hendrix. Velen spraken schande van hem en zijn muziek. Maar ondertussen is zijn muziek middle of the road geworden. De tijd gaat snel…

Top 200 van de jaren 60

We sluiten de week van de jaren 60 op 23 februari af met de Top 200 van de jaren 60! De hele dag lang de beste muziek uit de sixties! Heb jij al gestemd? Ik wel! Mijn top 3 (in willekeurige volgorde)

  • The Boxer – Simon & Garfunkel
  • Ben ik te min - Armand
  • A whiter shade of pale – Procol Harum

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.