Wekker-Wakker-Weekend!
MAX

Plaatwaarde

foto: © MAX
  1. Nieuwschevron right
  2. Plaatwaarde

Kostbare klassiekers op vinyl. Heb jij ze op zolder liggen?

Vinyl is terug van weggeweest. Er wordt weer druk gehandeld in oude platen, waardoor sommige erg veel waard zijn geworden. In de nieuwe rubriek Plaatwaarde taxeert lp-kenner en muziekwinkeleigenaar Marjolein van Dam elke twee weken een bijzondere lp voor MAX Vandaag. In Wekker-Wakker-Weekend! Vertelt Jan het verhaal achter de plaat die Marjolein behandelt.

Marjolein taxeert

Na jaren geen vinyl te hebben verkocht, heeft de plaat weer terrein gewonnen in Evelyn Novacek, de muziekwinkel van Marjolein van Dam in Hoogezand. Elke dag komt er wel iemand in de winkel die de platenspeler weer van zolder heeft gehaald en platen wil gaan draaien. Door deze hernieuwde interesse in vinyl is de prijs van sommige platen behoorlijk gestegen. In Plaatwaarde taxeert Marjolein dergelijke platen en legt zij uit waarom bepaalde exemplaren nu zoveel waard zijn. Wie denkt in het bezit te zijn van een waardevolle plaat, kan een titel doorgeven.

Jan laat horen

Natuurlijk valt er over de platen die Marjolein de revue laat passeren nog veel meer te vertellen dan alleen wat ze waard zijn. Allemaal dragen ze een indrukwekkend, opmerkelijk of juist ontroerend verhaal met zich mee. Deze verhalen vertelt Jan elke twee weken in Wekker-Wakker-Weekend!