Voor Elkaar

Hoe muziek verbindt (met Erik Scherder)

foto: Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe muziek verbindt (met Erik Scherder)

Uit volle borst zingen in een stadion, eindeloos liedjes herhalen tijdens de avondvierdaagse en samen worshippen in de kerk. Iedereen weet; samen zingen verbindt. Maar hoe kan dat en wat gebeurt er precies? Hersendokter Erik Scherder vertelt het je in deze aflevering..

#30 - Hoe muziek verbindt (met Erik Scherder) (S02) - Heilige Huisjes

Kerk en Ik

In de podcast ‘Kerk en Ik’ neemt zanger Elbert Smelt je mee op zijn persoonlijk zoektocht naar de toekomst van de kerk. Wat verstaan we eigenlijk onder ‘kerk’? Hoe reageert de kerk op veranderende omstandigheden. Hoe ziet de kerk van morgen eruit? Heeft de opgroeiende generatie straks nog iets met de kerk? Of doet de laatste gelovige binnenkort het licht uit? Aan de hand van persoonlijke verhalen neemt Elbert je mee op zijn zoektocht.

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts op verschillende sites, platforms en apps zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of NPO Luister.