Voor Elkaar
KRO-NCRV

Podcast-tip: Op zoek naar de vondeling in de kinderwagen

foto: KRO-NCRVfoto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast-tip: Op zoek naar de vondeling in de kinderwagen

Bijzondere verhalen rondom oorlog en vrede, je hoort ze in Op Zoek Naar. Zoals dat van Ina en Joke, twee meisjes die tijdens de hongerwinter door het lot en liefdadigheid samenkwamen.

Quote

“Ik kan niet voor mijn kind zorgen, wil jij dat doen?”

#1 - De Vondeling in de Kinderwagen (S04) - Uit Het Oog

Op Zoek Naar

Al 52 jaar lang brengt Adres Onbekend uit het oog verloren liefdes, familieleden en vrienden bij elkaar. Dit leverde duizenden verhalen op van mensen van alle leeftijden en vanuit alle regio’s, zelfs tot ver over de grens. De allermooiste verhalen zijn geselecteerd voor de podcast Op Zoek Naar met ontroerende herenigingen en met aandacht voor wat er daarna gebeurde.

Joke en Ina

Op zoek naar de vondeling in de kinderwagen gaat over een moeder, mevrouw De Boer, die in de hongerwinter in de rij staat voor melk. Verderop ziet ze een vrouw met een kinderwagen waar twee baby’s in liggen. Die vrouw spreekt haar aan: “een van die kindjes is niet van mij, maar is naast mijn kind te vondeling gelegd.”

Met een briefje erbij: “Ik kan niet voor mijn kind zorgen, wil jij dat doen?” Uiteindelijk neemt mevrouw De Boer deze baby genaamd Joke mee naar huis. Het begin van een groot verhaal.