Volgspot
KRO-NCRV

Luister terug: het Concert voor de zorg

foto: Anne van Zantwijkfoto: Anne van Zantwijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister terug: het Concert voor de zorg

Maandag 21 juni werd in Volgspot een bijzonder concert uitgezonden waarin zorghelden uit het hele land op een speciale wijze door artiesten worden bedankt voor al het harde werk en goede zorg!

Video niet beschikbaar

het Amsterdams Kleinkunst Festival en KRO-NCRV wilden naast een speciale dank aan de zorgmedewerkers ook het positieve gevoel overbrengen aan de mensen thuis en daarmee de verbondenheid voelbaar maken.

Zes artiesten brachten tijdens een unieke avond vanuit het Theater De Flint in Amersfoort op 15 juni j.l. een theatraal concert om verschillende zorghelden in het zonnetje te zetten met een eigen geschreven lied op basis van een eerdere ontmoeting. Onder andere Sanne Wallis de Vries, Vera Mann, Yentl en De Boer en Shirma Rouse werkten mee aan het Concert voor de zorg dat werd gepresenteerd door Hijlco Span en Richard Groenendijk.

Een lied op maat

De artiesten (Vera Mann, Yentl en De Boer, Shirma Rouse, Ernst van der Pasch, Theo Nijland & Juneoer Mers en Sanne Wallis de Vries) hebben verschillende zorgmedewerkers geïnterviewd over hun ervaringen van het afgelopen jaar: Wat is hen bijgebleven, wat heeft hen geraakt, wat heeft hen er doorheen geholpen, wat hebben ze geleerd, wat maakt hen nog steeds boos, verdrietig of blij? Elke artiest maakte een lied (op basis van, en geïnspireerd op, het interview) dat tijdens het Concert live wordt uitgevoerd onder begeleiding van een band in bijzijn van diverse zorgmedewerkers.

Volgspot: Concert voor de zorg

Zorgmedewerkers

De deelnemende zorgmedewerkers waren: teamleider IC Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk, huisarts op de Veluwe, thuiszorgmedewerker Corona-team Amsterdam, Margreet Pereboom medewerker gehandicaptenzorg Schiedam, medewerker verpleeghuis IJmuiden, afdeling dementie en geestelijk verzorger Radboud Ziekenhuis Nijmegen.

Initiatief en producent

Het initiatief is van cabaretier en huisarts Ernst van der Pasch. Als arts maakt hij de corona-crisis van dichtbij mee. Van der Pasch is regelmatig te gast op zorgsymposia, waar hij actuele liedjes brengt over de zorg.


Het Concert voor de zorg

maandag 21 juni tussen 20.00 en 22.00 uur
bij Volgspot van KRO-NCRV op NPO Radio 5

button arrow
button arrow
foto: Anne van Zantwijk