Volgspot
KRO-NCRV

Volgspot live vanuit Westerkerk in Amsterdam

foto: Volgspot
  1. Nieuwschevron right
  2. Volgspot live vanuit Westerkerk in Amsterdam

Woensdag 3 augustus stond het KRO-NCRV-radioprogramma Volgspot in de iconische kerk in de hoofdstad om aandacht te vragen voor de Pride Amsterdam. In een twee uur durende live-uitzending ontving Hijlco een aantal gasten om te praten over het vieren van vrijheid, eigenheid en liefde. Met liveoptredens van Jeangu Macrooy, XILLAN, Sven Ratzke, Kids With Buns en Maarten Heijmans.

#liefdeisvooriedereen

Omroep KRO-NCRV verlichtte op woensdag 3 augustus de Westerkerk in de regenboogkleuren in het kader #liefdeisvooriedereen. Met het initiatief #liefdeisvooriedereen wil KRO-NCRV laten zien dat liefde voor iedereen is, ongeacht welke seksuele voorkeur je hebt.

Luister de uitzending terug:

Volgspot

Bekijk hier de miniconcerten van alle artiesten die optraden

Maarten Heijmans

Sven Ratske

Jeangu Macrooy

Kids With Buns

XILLAN - Xillan Macrooy

Bekijk en luister hier de fragmenten uit de uitzending voorafgaand aan de Pride

Vanaf maandag 25 juli tot en met vrijdag 29 juli, de week voorafgaand aan de regenbooguitzending, waren onder andere Astrid Nijgh, Dolly Bellefleur, Willem Spaaij en Barrie Stevens te gast om te praten over hun voorstellingen tijdens de Pride Amsterdam.

Barrie Stevens is dit jaar ambassadeur van de Pride Amsterdam. Met Hijlco praat hij over het belang van de Pride, zijn rol als ambassadeur en over hoe moeilijk hij het heeft gehad als jonge homoseksuele jongen. Hij hoopt als ambassadeur een soort inspiratie te zijn voor jonge gays die moeite hebben zichzelf te accepteren.

Theatermaker Ruud Douma geeft al tientallen jaren gestalte aan zijn alter ego Dolly Bellefleur:

Ruud Douma over zijn alter ego Dolly Bellefleur

foto: Volgspot

William Spaaij was te gast en sprak onder andere met Hijlco over zijn homoseksuele rol in de musical Falsettos. Hoe is het voor hem als heteroseksuele man om die rol te spelen?

Astrid Nijgh vertelt over hoe moeilijk en onzeker ze was toen ze voelde dat ze op vrouwen viel en hoe lang het duurde voordat ze uit de kast kwam:

Astrid Nijghs coming out

Hoe vieren Marijke Boon en Perry Dossett en Astrid Nijgh de Pride Amsterdam:

Marijke Boon, Perry en Astrid over de Pride