Volgspot
KRO-NCRV

The Lasses

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. The Lasses

Het Nederlands duo De Lasses maken folk of roots muziek, met een duidelijke link naar de Ierse, Amerikaanse en Schotse folktradities. Het is dé tip van Peter de Neef, theaterdirecteur van Theaters Aan Zee.

Nog voordat ze een woord hadden gewisseld zongen ze al samen, in het Ierse muziekcafé Mulligans in Amsterdam. Inmiddels toeren Sophie Janna en Margot Merah de hele wereld over met geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes. Hun sterke harmonieën, ongedwongen stemgeluid en interessante repertoire maken ze een veelgevraagd duo in de internationale folkscene: van Schotland tot Amerika tot Japan, met hun charmante podiumpresentatie en grappige verhalen weten The Lasses elk publiek voor zich te winnen. Centraal staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken.
Bron: site the lasses

Quote

Ga ze vooral luisteren, ik ben helemaal weg van hun harmonieën en dit wordt werkelijk een genot om dit eens mee te maken!

Peter de Neef, theaterdirecteur van Theaters Aan Zee

Ze staan 17 februari 2024 in een theater van Theaters aan Zee, namelijk in De Verwachting in Ritthem.

Wil je ze live zien? Kijk dan hier waar ze de komende maanden spelen:


TOURSCHEMA


The Lasses zongen vier prachtige nummers op ons Volgspot Podium: Follow the Heron, Craigie Hill, Fallkirk en May or may never. Bekijk ze hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.