Volgspot
KRO-NCRV

BABS' KETI KOTI SALON

foto: kleine komedie
  1. Nieuwschevron right
  2. BABS' KETI KOTI SALON

In deze speciale Keti Koti-editie van Babs' Woordsalon ontvangt gastvrouw Babs Gons songwriters en dichters, schrijvers en spoken-word artiesten in de Kleine Komedie in Amsterdam.

Dit is de keuze van Jörgen Tjon A Fong, De Kleine Komedie, Amsterdam: BABS' KETI KOTI SALON

"Op één juli neemt Babs Gons, de Dichter des Vaderlands. de Kleine komedie over en heeft een prachtig programma gemaakt met Raoul de Jong, Jeangu Macrooy, Nina de la Parra, Conny Braam, Jasper Albinus, Jennifer Tosh en Mirte Hartland. Het is een mix tussen literatuur, muziek en spoken word. samengesteld in het kader van Keti Koti. Voorafgaand kun je de free hery maaltijd bij ons eten. Dat is een landelijk evenement waarbij instellingen gratis maaltijden uitdelen."

MEER OVER BABS' KETI KOTI SALON

1 juli is een bijzondere dag. Een dag om bij stil te staan. Om te herdenken. Om te vieren ook. En om verhalen te delen. Na de Free Heri Heri maaltijd komt schrijver en dichter Babs Gons met Babs' Keti Koti Salon. Een speciale woordsalon, alleen in De Kleine Komedie. Babs’ Keti Koti Salon is poëzie en proza, monologen en muziek. Met Raoul de Jong, Jeangu Macrooy en Nina de La Parra, Conny Braam, Jasper Albinus en Jennifer Tosh. Muzikaal begeleid door Mirte Hartland. Kortom: het belooft een bijzondere dag te worden.

Na lange tijd nauwelijks opgenomen te zijn geweest in ons collectieve geheugen van Nederland, lijkt het koloniale verleden de laatste jaren steeds meer plek in te nemen, zowel in onze geschiedenisboeken, in onze klaslokalen, binnen musea, cultuur en kunst en onze eigen levens en verhalen. Wat is de betekenis van dit gedeelde verleden? Welke familieverhalen dragen we bij ons? En hoe gaan we om met deze pijnlijke geschiedenis? Maar ook, wat zijn onze dromen voor de toekomst en hoe vieren we de vrijheid?

(bron: Kleine Komedie)

Geïnspireerd geraakt? Bestel dan hier je kaartje

Video niet beschikbaar