Volgspot
KRO-NCRV

Eerder in Volgspot

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerder in Volgspot

HermanHerman, Theatergroep Flint

Dinsdag 20 juni: HermanHerman

In 2010 maakte het duo Hermanherman een goed onthaalde cd met jazzy bewerkingen van de chansons van Michel Fugain. Nu komt het duo (bestaande uit zanger Herman van Doorn en gitarist Herman Onnen) met een cd waarop ze gedichten over de Eerste Wereldoorlog op muziek hebben gezet: '14-18'.

Als eersten zetten zij bijvoorbeeld het beroemde gedicht 'In Flanders Fields' van John McCrae op muziek. En ook dit nummer, gebaseerd op een gedicht van Laurence Binyon, staat op het album. Een gedicht over de vele Britse jongens die vielen tijdens de eerste slag om de Marne in september 1914.

Beluister hier het interview van HermanHerman terug:

Dinsdag 20 juni: Theatergroep Flint.

Futen,snippen en een enkele kiekendief. Dat zijn dezer dagen de buren van Felix Strategier van Theatergroep Flint. Bij een boerderij in het Noord-Hollandse Beets speelt Flint vanaf vrijdag weer de voorstelling 'Victoria', over twee oudere boeren wier leven op de kop wordt gezet door de komst van een jong tienermeisje.

Afgelopen zaterdag zou 'Victoria' in première gaan, maar dat ging niet door. Felix was door zijn rug gegaan. Gelukkig is hij vanavond wel in staat naar Volgspot te komen, waar we een heel comfortabele stoel voor hem hebben klaar staan...