Volgspot
KRO-NCRV

Apinti & Sambur

foto: don wei
  1. Nieuwschevron right
  2. Apinti & Sambur

Apinti & Sambura vertelt het bijzondere verhaal over het verzet tegen de Rode Slavernij in Suriname. Verbonden werden verbroken, maar nu is het tijd voor herstel. Via muziek word je meegenomen op een reis door de tijd. De eeuwenoude drumcodetaal (Aptini) en traditionele Sambura worden afgewisseld met moderne muziek.

De keuze van Emmelien Matthijse, Theater Zuidplein, Rotterdam: Apinti & Sambur

Apinti & Sambura neemt je mee op een reis door de geschiedenis van het verzet tegen de Rode Slavernij, door de Inheemse bevolking en hun bondgenoten, de Marrons. Deze voorstelling vertelt het verhaal van een gesloten verbond dat in de jaren 80 tijdens de Binnenlandse Oorlog werd geschonden door list en bedrog. Maar nu is het tijd voor herstel, tijd om samen te strijden tegen de vernietiging van het leefgebied van de Marrons en Inheemsen.

MuziekTijdens deze betoverende reis door de tijd worden eeuwenoude drumcodetaal Apinti (door Kula Skoro) en traditionele Sambura (door Wayamu Woreyan) afgewisseld met moderne beats uit Fredje Studio en de energieke klanken van de Sopropo band. Het geheel wordt versterkt door de indrukwekkende stemmen van sterzangers Norma Santé, Kenzo en Scrappy W. Mis het niet!

Apinti & Sambura

26 mei 2023, 21:00 uur
Theater Zuidplein, Rotterdam
Kaarten via: www.theaterzuidplein.nl

De voorstelling is onderdeel van het O. Festival.

foto: don wei