Volgspot
KRO-NCRV

Alles over de Avond van de Kleinkunst editie 2022

foto: Jaap Reedijkfoto: Jaap Reedijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Alles over de Avond van de Kleinkunst editie 2022

Op 27 juni organiseerden we opnieuw de Avond van de Kleinkunst in de Kleine Komedie in Amsterdam. Luister en kijk hier alles terug

button arrow
button arrow
foto: Jaap Reedijk

Volgspot: Avond van de Kleinkunst

Legendarische liedjes krijgen een nieuwe dimensie

Aanstormende artiesten duiken in de kluizen van de kleinkunst, stoffen het oude goud af en geven klassiekers nieuwe klasse. Zij verzinnen een vervolg op overbekende songteksten.

In deze editie:
Busje komt zo - Höllenboer en Ramon Chartrer
Je wordt ouder papa - Peter Koelewijn en Senne Guns
Met hart en Ziel
- Rick de Leeuw en Aron Elstak
Ik doe wat ik doe - Astrid Nijgh en Stephanie Louwrier
Hart van mijn gevoel
- De kast en Rosa da Silva
De wedstrijd
- Katarina Vermeulen en Joost Spijkers

Eerst hoor je het origineel. Daarna het vervolg. En vervolgens luid en langdurig applaus. Zo is het altijd. Eén groot feest.

Hart van mijn gevoel - De Kast en Rosa da Silva

Rosa schrijft het vervolg op het lied 'Hart van mijn gevoel' van De Kast voor de Avond van de Kleinkunst. Bekijk hier hoe de eerste ontmoeting ging tussen de zanger van De Kast Syb van der Ploeg en Rosa. Het lied gaat over een liefde die de druk en hectiek van het plotselinge succes van De Kast niet overleefde, verteld Syb. Aan Rosa de eer om hier een passend vervolg voor te bedenken.

Ontmoeting tussen Syb van der Ploeg en Rosa da Silva

Je wordt ouder papa - Peter Koelewijn en Senne Guns

Senne schrijft voor de Avond van de Kleinkunst een vervolg op de hit: 'Je wordt ouder papa' van Peter Koelewijn. Het verhaal achter dit nummer hoor je in dit filmpje.

Peter Koelewijn en Senne Guns

Astrid Nijgh en Stephanie Louwrier - Ik doe wat ik doe

Stephanie Louwrier ontmoet Astrid Nijgh in Theater Walhalla in Rotterdam. Stephanie gaat een vervolg schrijven op deze enorme klassieker, maar wil eerst nog even wat inside information over waar dit lied nou precies over gaat en dat vertelt Astrid in geuren en kleuren. Aan de chemie tussen deze twee zal het in ieder geval niet liggen.

Astrid Nijgh en Stephanie Louwrier

Rick de Leeuw en Aron Elstak - Met Hart en Ziel

Aan liedjesschrijver en cabaretier Aron Elstak de eer om hier een vervolg op te schrijven voor De Avond van de Kleinkunst. Maar waar gaat dit lied nou eigenlijk over?

Aron ontmoet in dit filmpje Rick de Leeuw, vlak voor een optreden met zijn band de Tröckener Kecks in TivoliVredenburg, en hoopt uit dit gesprek voldoende inspiratie te kunnen halen voor zijn vervolg.

ARON ELSTAK EN RICK DE LEEUW

Katarina Vermeulen en Joost Spijkers - De wedstrijd

Bekijk de eerste ontmoeting die Katarina Vermeulen en Joost Spijkers hadden in het onderstaande filmpje. Benieuwd naar wat Joost heeft geschreven als vervolg? Luister dan vanavond naar Volgspot!

KATARINA EN JOOST

Rosa da Silva zingt een klein stukje van haar vervolg

Astrid Nijgh en Stephanie Louwrier in de Volgspot studio