Volgspot
KRO-NCRV

Mozarts Zauberflöte - the next generation

foto: zauberflöte
  1. Nieuwschevron right
  2. Mozarts Zauberflöte - the next generation

De makers van het succesvolle Amadeus komen nu met een opvolger: een opwindende en actuele bewerking van Mozarts wereldberoemde opera Die Zauberflöte. Dit is een brutale Zauberflöte, even tragisch als komisch, uitgevoerd met een live koor en orkest. De cast bestaat uit een mix van acteurs en zangers. Verwacht een sprankelende, theatrale en muzikale ervaring, met een uitdagend nieuw Nederlandstalig libretto.

Ik tip voor de komende tijd de voorstelling Die Zauberflöte - The Next Generation van top regisseur Theu Boermans in samenwerking met Theateralliantie en OPERA2DAY. De voorstelling laat een dystopische wereld zien, een machtsstrijd tussen jong en oud, en dat met het fantastische meesterwerk van Mozart.

Een fantastische voorstelling die de komende tijd in het theater te zien is en op 6 en 7 oktober in de Harmonie in Leeuwarden.

- De theatertip van Jelle van der Meulen Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.

Programmeur Jelle van der Meulen over Die Zauberflöte

Video niet beschikbaar

Die Zauberflöte - The next generation

Het verhaal:
Deze radicaal bewerkte Zauberflӧte speelt zich af in een dystopische toekomst waarin een groep ultrarechtse conservatieve mannen, onder leiding van Sarastro, vasthoudt aan de macht. Voor vrouwen, jongeren en minderheden is geen ruimte bij deze machthebbers. Zelfs de koningin van de nacht, een oude feministe, wordt buitengesloten. Zij vecht samen met haar prinsessendochter Pamina, tegen de zittende machthebbers, hoewel beiden duidelijk andere motieven hebben voor hun strijd. Zij worden bijgestaan door prins Tamino, terwijl de zittende macht een medestander vindt in Papageno, een opzichter in dienst van het regime. De nieuwe generatie is uit op het verstoten van de macht – op zoek naar een wereld waarin iedereen gelijk is en gelijke kansen krijgt en de aarde weer leefbaar wordt.

Interesse? Koop dan hier je kaarten voor de Harmonie.

En bekijk hier de complete speellijst

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.