Theater van het Sentiment
KRO-NCRV

Zondag 20 oktober 1982

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 20 oktober 1982

HFC Haarlem in Moskou & Debbie Jenner over Jane Fonda Workout VHS

In 1982, zondag heeft de HFC Haarlem succes. De voetbalclub doet het goed in de Europacup en speelt vanavond tegen Spartak Moskou.

Wat we nu weten is dat deze avond uit zou lopen een van de grootste voetbalrampen in de geschiedenis. In het Loezjnik-stadion kwamen tientallen, zo niet enkele honderden Russische supporters om het leven. Ze kwamen in de verdrukking toen ze het stadion wilden verlaten.

Sovjetautoriteiten hebben de ramp toen geprobeerd te verzwijgen. De spelers van HFC Haarlem wisten lange tijd van niets.

Zondag als Theater van het Sentiment op 20 oktober 1982 het doek opent spreken wij met doelman Edward Metgod over deze wedstrijd.

Ondertussen proberen we thuis aan onze conditie te werken. Ook Nederland is in 1982 in de ban van Jane Fonda, en dan vooral van haar Workout videoband.

Jane Fonda introduceert aerobics aan de wereld middels een handige videoband waarop zij en een groepje volgelingen in bij elkaarpassende gympakjes de oefeningen voor doen. Fonda praat je er doorheen en zegt zelfs dat je het goed gedaan hebt!

Debbie Jenner van Doris D & the Pins werd geinspireerd door Fonda en heeft in Aerobics in Nederland op de kaart gezet. Zondag vertelt zij in het Theater over deze fitnesstrend.