Theater van het Sentiment
KRO-NCRV

Zaterdag 26 februari 1972

foto: Video still
  1. Nieuwschevron right
  2. Zaterdag 26 februari 1972

Stripheld Dick Bos & Voetbalheld Eusébio

Ken jij Dick Bos? De stoere detective die met Jiu Jiutsu al zijn belagers verslaat?

De bekende stripheld wordt opnieuw herdrukt in 1972.
Dick Bos werd voor het eerst uitgegeven in 1940 in tijdschrift De Prins. Daarna kwamen de kleine boekjes.
In de oorlog werden de boekjes verboden omdat tekenaar Alfred Mazure er niks voor voelde van Bos een Duitser te maken. In de jaren 50 werd Dick Bos opnieuw populair. De jeugd las het stiekem onder de schoolbanken en op het schoolplein gingen ze "Bossen", zo speelden zij met Jiu Jiutsu-grepen de strip-avonturen na.

Fan en verzamelaar Rich Thomassen schreef 'En MAZ creëerde Dick Bos' en 'De Voorlopers van Dick Bos' over tekenaar Alfred Mazure. Zaterdag is hij bij ons te gast in Theater van het Sentiment.

Sportjournalist David Endt komt vertellen over zijn jeugdidool Eusébio da Silva Ferreira.
De held die bij voetbalclub Benfica al 10 jaar aan de top staat. De 30-jarige 'Parel van Mozambique' heeft onlangs een stap terug gedaan en speelt nu als architect van de Benfica-aanval op het middenveld. Binnenkort kunnen wij hem in deze rol zien in de Rotterdamse Kuip, waar hij met Benfica in de kwartfinale van het Europa Cup 1-toernooi tegen Feyenoord speelt.

Eusébio is al tien jaar een voetbal-icoon. Ook David Endt ziet deze sporter als idool. Zaterdag vertelt hij ons alles over Eusébio da Silva Ferreira.