Naar homepage
Theater van het Sentiment

Recepten bij Sukiyaki en Apple Of My Eye

foto: Theater vh Sentiment
  1. Nieuwschevron right
  2. Recepten bij Sukiyaki en Apple Of My Eye

Deze zomer trakteren we jullie op de lekkerste recepten. Ieder weekend kiezen we twee platen waar we trek van hebben gekregen en daar hebben we een recept bij gezocht.

In Oost-Europa, het Midden-Oosten en in Turkije is het een populaire zoetigheid: baklava. Laagjes deeg gevuld met nootjes en kruiden worden gebakken en daarna gedrenkt in siroop. Ahmed Can is directeur van een patisserie en café in Amsterdam waar echte baklava wordt gemaakt. Culinair schrijver Nadia Zerouali mag meehelpen en maakt natuurlijk een heerlijk gerecht met de baklava.

badfinger

foto: Theater vh Sentiment

KLIK OP HET RECEPT OM NAAR HET INTERACTIEVE KOOKBOEK TE GAAN

Thomas bakt de baklava

De plaat en zijn recept: Apple Of My Eye van Badfinger door Nadia Zerouali

In het lied Sukiyaki plengt zanger Kyu Sakamoto vele tranen: ‘I look up when I walk, so the tears won't fall’. Hij zong het lied in 1963, mijn geboortejaar. Het lied inspireert me voor een Japans gerecht. Voor de hand liggend is het hotpot gerecht sukiyaki. Ik kies echter voor een tsukémono - een traditionel Japans bijgerecht, een pressed pickle. Ik kan geen mooiere manier verzinnen om Sakamoto’s zilte tranen in een gerecht te laten vallen in de vorm van de zoute vloeistof shoyu als pickle-medium. Met sukiyaki heb ik rekening gehouden om een paar ingrediënten uit die receptuur terug te laten komen in deze tsukémono: Chinese kool, bosui, shoyu en mirin. Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel.

SUKIYAKI 1

foto: Theater vh Sentiment

KLIK OP HET RECEPT OM NAAR HET INTERACTIEVE KOOKBOEK TE GAAN

De Plaat en zijn Recept: Sukiyaki van Sakamoto door Peter van Berckel

De liedjes kun je er natuurlijk bij opzetten! Dat maakt het extra leuk natuurlijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.