Theater van het Sentiment
KRO-NCRV

Zondag 30 juni 1983

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 30 juni 1983

Canyon & een Reageerbuisbaby

Beschuit met muisjes in onze uitzending van zondag!
Afgelopen week is er in 1983 voor het eerst Belgische reageerbuisbaby geboren: Tina!

Eerder slaagden Britse wetenschappers er al in om de allereerste reageerbuisbaby ter wereld te brengen. Louise Brown werd geboren in 1978. En ook in Nederland werd op 15 mei 1983 baby Stefanie al geboren.

De IVF-pioniers van België zijn doktoren Paul Devroey en André van Steirthegem van de VU Brussel. Met hun technieken hielpen zij uiteindelijk duizenden vrouwen en stellen met hun kinderwens.

Zondag is fertiliteitsspecialist dr. Paul Devroey bij ons in het Theater om te vertellen over deze spannende en vernieuwende tijden.

En Canyon heeft een zomerhit te pakken! Als ik maar bij jou ben.., krijg jij 'm nog uit je hoofd?

De Volendamse band Canyon zette de toon met wat wij nu kennen als de 'Palingsound'. Jaap Veerman (zang en gitaar), Klaas Tuyp (drums) en Dick Plat (keyboard en accordeon) maakten Nederlandstalige muziek. En hebben daarmee zeker een trend gezet voor artiesten uit Volendam, die na 1983 een gooi naar succes deden.

Met de single 'Als Ik Maar Bij Jou Ben' hebben zij vandaag in 1983 alvast een Top-40-notering in hun zak. Zondag komt zanger Jaap Veerman ons alles vertellen over de wilde zomer...


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.