Theater van het Sentiment
KRO-NCRV

Zaterdag 8 februari 1988

  1. Nieuwschevron right
  2. Zaterdag 8 februari 1988

DJ Ben Liebrand & PSV-keeper Hans van Breukelen

In februari 1988 beleeft Hans van Breukelen een vreemde voetbalwedstrijd. Fluitpartijen, vuurwerk en eieren maken het spel onmogelijk in De Meer in Amsterdam. Uiteindelijk won PSV met 1 tegen 0 van Ajax. De doelman van PSV bleek de rust zelve in deze onrustige wedstrijd. Hans van Brekelen keepte een foutloze partij.

Zaterdag gaat Hans van Breukelen met ons mee terug naar deze wedstrijd in 1988.

Ook Ben Liebrand is zaterdag te gast. Hij heeft een hit in 1988: 'Stuck on Earth'.
Geinspireerd door de populaire televisie-serie ALF. De comedy draaide om een buitenaars wezen dat gevlucht was van zijn thuisplaneet en met zijn ruimteschip is neergestort in de garage van de Amerikaanse familie Tanner. Hij wordt opgenomen in het gezin en verborgen gehouden voor de buitenwereld.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Eo5tBDXyQno" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Ben Liebrand gebruikte verschillende quotes en scenes uit de serie voor de plaat 'Stuck on Earth'. Zaterdag is Ben Liebrand bij ons in het Theater te gast om over deze hit te vertellen.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MazU5KBQvF0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>