Theater van het Sentiment
KRO-NCRV

Zaterdag 11 september 1965

foto: foto : Paul Huffoto: Foto: Paul Huf
  1. Nieuwschevron right
  2. Zaterdag 11 september 1965

Met Sophie van Kleef over Lak-mode

button arrow
button arrow
foto: Wet Collection Mary Quant
Modellen Jackie Bowyer en Jill Kennington in Lak-jasjes.

Tienerbladen schieten als paddenstoelen uit de grond, op televisie elke dag Klaas Vaak en Prinses Beatrix en haar Claus reizen de Nederlandse regio's af om hun verloving te vieren. Oftewel het is 1965!


Zaterdag worden we bijgepraat over de laatste modetrends door Sophie van Kleef. Lak, is 'in'. Het wordt al gedragen door Silvie Vatan en Marianne Faithfull. Heb jij ook een Lak-jas voor de herfst?


In Brabant heeft een bijzonder theatergezelschap zich gevormd; Proloog richt zich op de culturele vorming van jong en oud. Zij maken theater voor álle mensen en niet alleen diegene die tijd en geld hebben om naar de schouwburg te gaan.

Samen met haar man, artistiek leider en regisseur Jurg Molenaar en acteurs als Fien Berghegge, Thea Roding en Ton van Otterloo sloot Nienke Sikkema zich aan bij Proloog. Nienke Sikkema vertelt in Theater van het Sentiment wat er zo bijzonder was aan dit theatergezelschap.

foto: Toneelwerkgroep Proloog / Fotopersbureau Ab de Jager

Theaterwerkgroep Proloog seizoen 1965/1966

Bovenste rij: Rob Milton, Ton van Otte.rloo, Wilma van Klaveren, Fien Berghegge, Arthur Noordhoek Hegt, Bob Verstraete, Dick Top, Ary Das, Albert Abspoel
Onderste rij: Joyce Verstraete, Bart Scheepens, Cees Wijn, Nanny Cijs, Thea Roding, Ilona van Wijk.