Theater van het Sentiment
KRO-NCRV

Zondag 12 september 1977

foto: Beeld en Geluidfoto: Beeld en Geluid
  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 12 september 1977

Het vervolgverhaal & nieuw op televisie Gast-Vrij

Het aanstaande televisie-seizoen is gepresenteerd en één van de nieuwe dingen is het TROS-programma 'Gast-vrij'. Robert Paul mag het gaan presenteren.

In Gast-Vrij zullen allerlei artiesten te gast zijn die vertellen over hun leven en carrière. Zondag op ons podium is de aandacht gericht op de presentator. Robert Paul is namelijk te gast om over dit nieuwe programma te vertellen.

Verder gaan we het hebben over het 'feuilleton'! Verschillende Nederlandse kranten en bladen hadden zo'n vervolgverhaal, wat iedere editie verder ging. Volgde jij zo'n verhaal?

Een hele bekende is bijvoorbeeld Pluk van de Petteflet! Het Nederlandse tijdschrift Margriet publiceerde de avonturen van Pluk tussen 1968 en 1970. Later werden deze verhalen van Annie M. G. Schmidt bewerkt tot één geheel en gebundeld in boekvorm.

Johan Hemels is hoogleraar communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij weet alles over de geschieden is dit literaire fenomeen. Zondag nodigen wij hem uit op ons podium om te vertellen hoe het feuilleton is ontstaan.