Theater van het Sentiment
KRO-NCRV

Zaterdag 18 januari 1965

  1. Nieuwschevron right
  2. Zaterdag 18 januari 1965

Edwin Rutten & Peter Brusse over Churchill

Winston Churchill is erg ziek, zaterdag op onze kroondag. Hij heeft een beroerte gehad en het ziet er niet goed uit. Voor zijn huis bivakeren nu tientallen journalisten en correspondenten, wachtend op het laatste nieuws.

Een van hen is onze eigen NOS-correspondent Peter Brusse. Zaterdag gaat hij met ons mee terug naar 1965. We gaan het hebben over deze rare dagen voor hem als correspondent, wachtend op nieuws. En natuurlijk over het Britse icoon Winston Churchill.

Ook Edwin Rutten is zaterdag te gast in het programma. Hij staat in 1965 in de Top 40 met het liedje 'Ik Moet Altijd Opnieuw Weer Aan Je Denken'.

Edwin Rutten kennen we inmiddels niet alleen als zanger, maar ook juist als presentator, acteur en drummer. Maar in 1965 maakt hij zijn pop-debuut met 'Ik Moet Altijd Opnieuw Weer Aan Je Denken'. Het liedje is een vertaling van 'Always something there to remind me' geschreven door Burt Bacharach en Hal David, in die tijd een hit van Sandie Shaw.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/KtK8F89frKE" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/q5I67uHBAKg" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>