Theater van het Sentiment
KRO-NCRV

Zondag 17 november 1977

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 17 november 1977

Dianne Marchal & Snip en Snap

Dianne Marchal is zondag te gast op ons podium. Dianna heeft een rolletje in de Amerikaanse politie-film 'Speedtrap', waar zij ook de titelsong voor heeft gemaakt.

In 'Speedtrap' wordt privé-detective Pete Novick na een golf van onopgeloste autodiefstallen door een verzekeringsmaatschappij ingevlogen. De lokale politie is wat minder blij met deze privé-detective. Daar gaat de film met hoofdrolspelers Joe Don Baker en Tyne Daly over.

Wie Dianne vertolkt weten we nog niet precies, dat vertelt zij zondag!

Snip en Snap nemen afscheid. Willy Walden en Piet Muijselaar staan volgende week voor het laatst samen op het podium. Met hun eigen revue trokken ze 40 jaar lang volle zalen.

De act werd bedacht door Jacques van TOl, die de kunst had afgekeken van het duo Lion Solser en Piet Hesse. Walden en Meijselaar voerden hem voor het eerst op in 1937 in een uitzending van het AVRO-radioprogramma De Bonte Dinsdagavondtrein. Aanvankelijk eenmalig, maar het optreden werd zo goed ontvangen dat ze verder gingen. Vanaf 1950 stond de revue elk jaar in Theater Carré. En vanaf 1961 kwamen Snip en Snap ook op televisie.

Arijan van Bavel, die wij kennen als Adje uit de Paul de Leeuw shows, is zondag te gast om over dit iconische duo te vertellen.