Onvergetelijk
KRO-NCRV

Luister RadioReuzen over Zeezenders

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister RadioReuzen over Zeezenders

Het was het begin van de muziekradio in Nederland: de komst van zeezenders begin jaren 60 die vanaf schepen net buiten de territoriale wateren radioprogramma’s uitzonden.

#34 - Zeezenders, met Ad Bouman van Veronica

Zeezenders

Het was het begin van de muziekradio in Nederland: de komst van Veronica en andere zeezenders die begin jaren 60 die vanaf schepen net buiten de territoriale wateren radioprogramma’s uitzonden. Dat begon allemaal rommelig en ongeorganiseerd, maar na een paar jaar werd, naar Amerikaans voorbeeld, de horizontale programmering ingevoerd, met een muziekformat en een hitlijst. En er kwam vormgeving: jingles en tunes.

Gerelateerde podcast

RadioReuzen

RadioReuzen

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts inmiddels op verschillende sites, platforms en apps, zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of via andere podcast aanbieders zoals o.a. Spotify, Apple Podcasts, NPO Luister en Google Podcasts.